Winkelwagen Geen producten

PlaqueOff

PlaqueOff® is een volledig natuurlijk product dat geschikt is voor honden en katten, maar bijvoorbeeld ook fretten. Het bevat een speciaal soort alg (Ascophyllum nodosum) dat de conditie van het tandvlees verbetert, bijdraagt aan sterke tanden en een frisse adem. PlaqueOff is als poeder beschikbaar en daardoor gemakkelijk over het dagelijkse voer te strooien. Het bevat geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, gluten en suiker. Sinds medio 2016 bestaat er een speciale versie voor katten; aan het poeder is biergist toegevoegd ter verbetering van de acceptatie.

Belang van een gezond gebit
Onder vele honden- en kattenbezitters leeft de gedachte dat de natuur zorgt voor een goede tandhygiëne. Kauwen op brokken en botten zou voldoende moeten zijn, helaas is dat niet zo. Onderzoek wijst uit dat extra aandacht voor het gebit nodig is voor 60% van de katten en 80% van de honden vanaf het 3e jaar. Het product dat wij al jarenlang aanbieden voor een frisse adem, sterke tanden en ter verbetering van de conditie van het tandvlees is PlaqueOff. Er is een poedervariant voor katten en voor honden.

 
Slechte adem
De oorzaak van een slechte adem bij honden en katten is vaak dat er iets lijkt te zijn 'aangekoekt' op de tanden, de tanden zijn ook niet meer wit. Het is dan belangrijk de tanden regelmatig te poetsen en/of anders te verzorgen, ter voorkoming van erger.

Van kleverig tot aangekoekt
Het kleverige spul op de tanden bestaat uit o.a. een dunne laag van voedselresten en is nog redelijk zacht. Door verkalking van deze laag ontstaat een aangekoekte laag op het gebit. Dit is het begin van de ‘neerwaartse spiraal’ en tandpoetsen alleen is veelal niet meer afdoende.


 
Praktijkstudie
In 2007 en 2008 is er in een dierenartspraktijk te Varberg (Zweden) een evaluatiestudie uitgevoerd met PlaqueOff. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 9 honden en 1 kat; alle dieren hadden te kampen met een 'aangekoekt' gebit.

De beoordeling verliep volgens een 3-puntsschaal:
             3 = slecht
             2 = beter
             1 = veel beter
             0 = uitstekend

 
  Aangekoekt Slechte adem
Start 3.0 3.0
na 2 maanden 1.9 1.4
na 6 maanden 1.1 0.8
 
Toelichting:
  • de dierenarts beoordeelde "aangekoekt"
  • dierenarts en eigenaar beoordeelden samen 'slechte adem'
Na 4 maanden was de hardheid van het resterende 'aangekoekte' materie dusdanig afgenomen, dat het eenvoudig kon worden verwijderd. In Engeland is het ook niet voor niets tot tweemaal toe uitgeroepen tot Gezondheidsproduct van het Jaar.
 

PlaqueOff versus  Kauwsticks
Kauwsticks zijn erg populair, maar helaas voor het aanpakken van een slechte adem, voor sterke tanden en ter verbetering van de conditie van het tandvlees niet alleen een dure, maar bovenal een weinig effectieve methode. Hieronder is een vergelijking gegeven:

PlaqueOff Kauwsticks
ook voor katten niet voor katten
werkt systematisch vanuit bloedsomloop dat samenstelling van speeksel verandert; weldadig gedurende 24 uur honden eten stick heel snel op zodat het weinig nut heeft
geen druk op tanden zal tijdens kauwen bepaalde kiezen of tanden ontzien
poeder <1% van de dagelijkse hoeveelheid calorieën levert ca. 10% van dagelijkse hoeveelheid calorieën
verzacht aanwezig 'aangekoekte' laag bestaand 'aangekoekte' laag wordt niet zacht en verdwijnt niet
verbetert conditie tandvlees  
 

Kosten van gebitsverzorging
Naast gebitsverzorgende producten als de kauwsticks, PlaqueOff en nog wat producten, ondergaan jaarlijks vele duizenden honden en katten een behandeling bij de dierenarts.
  Prijs p/Dag p/Jaar
Dentastix <10kg 6,99 0,25 91,12
Dentastix <25kg 8,25 0,30 107,54
Dentastix >25kg 10,50 0,38 138,70
Dierenarts <10kg 90,- 0,25 90,-
Dierenarts <20kg 105,- 0,29 105,-
Dierenarts <30kg 115,- 0,32 115,-
PlaqueOff <10kg 18,- 0,10 36,-
PlaqueOff <25kg 34,50 0,09 34,50
PlaqueOff >25kg 34,50 0,13 46,-
 

Noot: voor honden zwaarder dan 10kg is de grote pot PlaqueOff van 180gram een goedkope optie.

Met betrekking tot een gebitsbehandeling bij de dierenarts kan nog het volgende worden opgemerkt:
  • Voor oudere dieren brengt het behandelen onder narcose een gevaar met zich mee, om deze reden is een dergelijke behandeling dan niet mogelijk.
  • Aangezien een kleverige of aangekoekte laag op het gebit veelal terugkeert, biedt de behandeling slechts een tijdelijke oplossing.
  • Het probleem van een slechte adem wordt niet aangepakt.
Veel gestelde vragen:

Is Orozyme Bucco Fresh hetzelfde?
Ja de inhoud is precies hetzelfde, alleen het etiket en de prijs verschilt. Orozyme Bucco Fresh is de PlaqueOff die in dierenartspraktijken wordt verkocht. Beide producten komen bij dezelfde fabrikant vandaan en hebben een zelfde samenstelling. PlaqueOff is (veel) goedkoper.

Hoe kan een aangekoekte laag worden verwijderd? Omdat de vorming van een kleverige of aangekoekte laag is stopgezet en er vervolgens een natuurlijk proces van het poreuzer maken van deze laag wordt opgestart, is het verwijderen gemakkelijker geworden. Desgewenst kan dit met behulp van een tandenborstel, vingerhoesje met de PlaqueOff Tandreiniger.

Kan PlaqueOff® worden gegeven als de tanden erg zijn aangekoekt? In dat soort gevallen is het beste om de dierenarts het gebit te laten onderzoeken en eventueel te laten schoonmaken. De bek moet overigens altijd worden bekeken tijdens het jaarlijkse bezoek aan de dierenarts.
 
Hoe lang moet PlaqueOff® worden gegeven? Aanbevolen wordt het regelmatig te geven omdat anders het probleem weer zal terugkeren.
 
Is tandenpoetsen nu niet meer nodig? PlaqueOff® vervangt niet het tandenpoetsen bij alle honden. Voor sommige honden is het aan te bevelen om 1 of 2 maal per week de tanden te poetsen; met een vingerhoesje en de PlaqueOff Tandreiniger gaat het gemakkelijker. Verder is het verstandig om bij de jaarlijkse vaccinatie de dierenarts te laten kijken naar het gebit.
 
Ik zie geen resultaat, kan ik de dosering verhogen? Alle honden en katten zijn verschillende individuen en in sommige gevallen is de standaarddosering te laag. Indien de conditie na 2 maanden weinig (of niet) is veranderd, dan kan men de dosering verhogen. Wanneer het effect eenmaal is behaald, dan kan men de dosering weer verlagen naar de standaarddosering.
 
Zijn er (gevaarlijke) bijwerkingen? Neen, PlaqueOff® is een 100% natuurlijk en er zijn geen bijwerkingen van bekend, wel kunnen sommige dieren wat last hebben met de ontlasting (sneller). Dit kan eenvoudig worden opgelost door de dosering te verlagen. Er zijn enkele studies waaruit blijkt dat er allergische bijwerkingen zijn als jeuk, eczeem etc, dit wordt veroorzaakt door een overgevoeligheid voor zeewier en -gras. Ascophyllum Nodosum is goedgekeurd door het WHO (United Nations World Health Organisation), FDA (U.S. Food and Drug Administration) en FAO (Food and Agriculture Organisation of the United Nations), verder heeft het de status verkregen van GRAS (Generally Recognised As Safe: algemeen erkend als veilig).
 
Vindt elke hond of kat het lekker? Omdat het wat zoutig van smaak is zullen alleen de uiterst ‘kieskeurige’ honden en katten het niet direct willen eten. Voor deze ‘fijnproevers’ is het raadzaam te beginnen met kleinere hoeveelheden.
 
Zeegras en zeewier bevatten jodium. Hoeveel jodium bevat PlaqueOff? Het jodium gehalte is 664 mg/kg; een lepeltje PlaqueOff® bevat ongeveer 0,2mg jodium.

Hoeveel zout bevat PlaqueOff? Het aanwezige natrium (zout) in het product is afkomstig van het natuurlijke natrium uit de zee en het bevat 3-4 g natrium per 100 g alg. Dit betekent dat een lepeltje PlaqueOff (0,33 g alg) slechts 0,011 g natrium bevat.
Verschillende studies hebben aangetoond dat de gemiddelde dagelijkse inname van natrium uit de dagelijkse voeding bij honden 0,095-0,136 g /kg lichaamsgewicht is. Dit betekent dat de gemiddelde inname van natrium uit het gewone dieet voor een 10 kg hond 0,95-1,36 gram per dag is. Bij het gebruik van ProDen PlaqueOff® neemt de inname van natrium toe met 0,011 g. Ofwel voor een hond van 10kg is dat 1% extra natrium, een te verwaarlozen hoeveelheid.
Voor kleinere of grotere dieren, is de dagelijkse dosis ProDen PlaqueOff® en de dagelijkse voeding aangepast aan het lichaamsgewicht en zal de relatieve inname van natrium min of meer hetzelfde zijn, d.w.z. slechts 1% extra natrium.

 
Kan PlaqueOff® aan alle honden en katten worden gegeven? Indien een hond of kat wordt behandeld voor een schildklieraandoening, wat zelden het geval is bij honden, dan is het raadzaam eerst de dierenarts te raadplegen. Dit in verband met het jodium in PlaqueOff®. In gevallen van een verminderde functie van de schildklier, kan jodium zelfs een positief effect hebben. Ascophyllum Nodosum is niet getest op drachtige en zogende dieren; om deze reden wordt gebruik tijdens deze periode afgeraden.
 
Krijgt een hond of kat niet teveel vitamines en mineralen binnen met PlaqueOff? Toegegeven, PlaqueOff® bevat een lange lijst vitamines, mineralen en spoorelementen, echter in geringe hoeveelheden.
Zelfs bij toediening van extra vitamines en mineralen (supplementen of voer) zal er nog geen sprake zijn van overdosering.
 
Kan PlaqueOff® worden gegeven aan een 9 maanden oude hond, of is dat nog te jong? Indien een puppy last heeft van een kleverige laag, dan kan de normale dosering worden gegeven. PlaqueOff® kan ter voorkoming aan jonge honden worden gegeven en dan wel in een kleinere hoeveelheid.
 
Zijn er studies gedaan met PlaqueOff® voor de botten? PlaqueOff® heeft geen effect op de botten, het werkt op het speeksel. Er zijn geen studies waaruit blijkt dat Ascophyllum Nodosum schadelijke effecten heeft op de botten.
 
Is PlaqueOff ook geschikt voor fretten? Ook bij fretten komt het voor dat er op het gebit een kleverige of aangekoekte laag ontstaat. Begin met een dosering van een half lepeltje (wat in de flacon is bijgesloten) en geef dit vervolgens elke tweede dag.

Is PlaqueOff® ook beschikbaar voor mensen? PlaqueOff® is een aantal landen ook als capsule voor mensen beschikbaar. Echter de samenstelling is niet anders dan het poeder. Men kan het poeder vermengen met yoghurt of salade of wat men lekker vindt.
 
Wat is dan de dosering? Ongeveer 3-4 lepeltjes voor een volwassene. 

De ontdekking
Bij een patiënt van de Zweedse tandarts Sune Wikner, werd regelmatig een aangekoekte laag verwijderd. Nadat deze patiënt was verhuisd naar Spanje, ging hij tijdens de bezoeken aan het vaderland, naar zijn Zweedse tandarts. Al tijdens het eerste de beste bezoek ontdekte tandarts Wikner dat de betreffende patiënt geen last meer had van een hardnekkige aangekoekte laag. Verrast maar buitengewoon geïnteresseerd wilde tandarts Wikner alles weten over wat de patiënt regelmatig at en dronk. Het speciale soort zout dat de patiënt gebruikte bij de bereiding van Spaanse salades, bleek het ‘verschil’ te maken.

Eerst getest op mensen!
Proden PlaqueOff® werd jarenlang gebruikt door duizenden mensen in Zweden en andere landen voordat het bij honden en katten werd toegepast. Klinische studies bij mensen lieten een vermindering van tandaanslag tot maar liefst 88% zien; de aangekoekte laag verdween geheel of werd poreus, waardoor het gemakkelijk was te verwijderen. Het resultaat was al merkbaar na 4 weken regelmatig gebruik.

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.