Winkelwagen Geen producten

Waarom eten sommige honden poep?

Ongeveer 1 op de 6 honden eet soms poep. Gecastreerde of gesteriliseerde honden doen dat vaker dan onbehandelde reuen. Poep-eters leven meestal samen met andere honden en zijn gulzige eters; Border Collies en Shelties zijn bekende poep-eters. De wetenschappelijke naam voor het eten van poep is coprophagia.

Het eten van poep doet een hond niet omdat dat zo lekker is. Voornaamste aanleiding is dat er een disbalans bestaat in de spijsvertering, bijvoorbeeld doordat er een tekort is aan insuline, bepaalde enzymen of bacteriën. Honden die overwegend of uitsluitend brokken eten, hebben hier vaker last van dan honden die (ook) nat voer eten. Coprophagia komt ook voor bij honden (opgegroeid) in kennels, door angst of stress. Zo at onze ex-laboratiorium hond Archy in het begin poep; een nare gewoonte waarschijnlijk als gevolg van angst, verveling of te weinig voer ten tijde van zijn dierproeftijd.

Colostrum is een supplement gemaakt van biest (melk geproduceerd binnen 12 uur na het kalveren) en bevat hoogwaardige nutriënten voor een goede darmwerking en verhoging van de weerstand. Colostrum bevat ook het enzym peptide dat kan voorzien in de behoefte van een poep-etende hond. Verm-X is een kruidenpreparaat (brokjes) dat zorgt voor een gezonde darmhygiëne door op een milde, maar effectieve wijze de goede bacteriën in darmen te helpen met het opschonen. Verm-X is verder ook een prima natuurlijk alternatief voor anti-worm middelen.
 
    13-02-2017 00:00

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.