Winkelwagen Geen producten

Wel of niet inenten?

Ongeveer 2 op de 3 hondenbezitters laat hun hond te vaak vaccineren. Op zich is het inenten belangrijk, echter sommige inentingen zijn onwenselijke of minder vaak nodig. Een kritische houding t.o.v. het inenten is verstandig, niet in de laatste plaats vanwege de mogelijke bijwerkingen (maar ook wel voor de portemonnee).

Een bekende vaccinatie is tegen Leptospirose (ziekte van Weil) en biedt gedurende een aantal maanden bescherming tegen een beperkt aantal bacteriën. Het vaccin Lepto 4 is dan ook beslist geen garantie dat de hond Weil niet krijgt.

Puppy inentingen zijn vaccinaties voor de rest van het leven. Vaccinaties tegen:
  • Hondenziekte, Hepatitis Para-influenza, Parvo, bieden langer dan 7 jaar bescherming.
  • Rabiës bieden 1 of 3 jaar bescherming; laat bij voorkeur de hond inenten met het vaccin voor 3 jaar i.p.v. 1 jaar. Vaccinatie tegen Rabiës is ook de enige verplichte vaccinatie.
  • Borreliose/Tetanus en FSME (teken) worden vanwege de zware bijwerkingen veelal afgeraden.
Mogelijke bijwerkingen als gevolg van de chemische stoffen in de vaccins, zijn o.m. auto-immuunziekten, epilepsie en allergieën. Wetenschappers verkondigen dan ook al heel lang dat er minder (vaak) kan worden gevaccineerd; de fabrikanten en dierenartsen (gelukkig niet alle) zijn om financiële redenen voorstanders.

Ingeval u de gezondheid van uw hond of kat een warm hart toedraagt, dan is het versterken of stabiliseren van een goed immuunsysteem zeer belangrijk. Zo bevat Quraforce Lentinan (afkomstig uit de Shiitake paddenstoel); studies hebben aangetoond dat Lentinan het immuunsysteem ondersteunt en activeert. QuraXan is ander immuunversterkend supplement en beschermt bovendien de gezonde cellen. De kruidenbrokjes Verm-X zorgen voor een gezonde darmhygiëne door op een milde, maar effectieve wijze de goede bacteriën in darmen (belangrijkste onderdeel van het immuunsysteem) te helpen met het opschonen. Niet onbelangrijk: Verm-X is tevens een prima alternatief voor de traditionele chemische wormenkuur; het is er in een variant voor honden en voor katten.
    13-04-2017 00:00

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.